Meedenken van tekening tot levering WTW-systemen Nieuwbouw project Alphen

wij hebben het antwoord!
Meedenken van tekening tot levering WTW-systemen

Het appartementencomplex - Raedhuysstaete geheten – is ontworpen door architectenbureau Piet Onderwater & Partners. De verkoopprijs van de appartementen in Alphen aan den Rijn variëert tussen de € 795.000 en €1.095.000. Bergschenhoek Luchtcomfort heeft het volledige ventilatiesysteem (WTW) geleverd, inclusief de R-Vent Instortsystemen, R-Ven Buizen en hulpstukken die geïsoleerd en PU-gecoat geprefabriceerd werden aangeleverd, R-Vent afvoerventielen en brandkleppen van Wildeboer en WTW-units van Zehnder.

Van engineering tot sales support

Voorafgaand aan de eerste levering is er eerst uitgebreid gesproken met de installateur M.W. de Leeuw en zonen uit Koudekerk aan den Rijn. Dit was voor het bedrijf een groot project ten opzichte van het reguliere werk. Nadat voor beide partijen duidelijk was wat er moest gebeuren en er een globaal idee was over het kanaalverloop zijn engineers van R-Vent aangeschoven. Samen met engineering is uiteindelijk het definitieve ontwerp van de WTW-installatie tot stand gekomen en ingetekend. Via een WTW-unit wordt met behulp van een ventilator vervuilde lucht afgevoerd en schone lucht aangevoerd, waarbij gebruik wordt gemaakt van warmte-terugwinning.

Na goedkeuring van het tekenwerk van de complete WTW-installatie door de installateur is het gehele project overgedragen aan de afdeling sales support van Bergschenhoek Luchtcomfort. Vanuit deze afdeling is de levering van de materialen verder gecoördineerd, in nauwgezet overleg met de installateur.

Diverse producten geleverd

De eerste leveringen betrof R-Vent Instortkanalen, die zijn verwerkt in de vloeren. Daarna volgden alle R-Vent Buizen voor toepassing in de stijgkanalen. Deze zijn geprefabriceerd en voorgeïsoleerd aangeleverd, in combinatie met voor de uitblaas R-Vent Jetair plakplaten en uitblaaskappen. 

De R-Vent Buizen voor het kanaalwerk op het dak voor de aanzuig van verse lucht zijn ook geprefabriceerd aangeleverd voorzien van een PU-coating. Dit zorgt er voor dat het kanaalwerk beter bestand is tegen de weerinvloeden. In alle brandscheidingen zijn brandkleppen geplaatst van Wilderboer, type FR90, en een brandwerend rooster in RAL-kleur 9022.

De keus voor de WTW-units is gevallen op de Zehnder WTW-units, types ComfoAir Q350, ComfoAir Q450 en de ComfoAir Q600. Deze units zijn gemonteerd inclusief regeling door middel van een Zehnder ComfoSense C55. Voor de ventielen is gekozen voor de R-Vent stalen afvoerventielen, type KSOJ125C en de R-Vent stalen toevoerventielen type KTSJ125C. Door samen met de installateur vanaf tekening tot levering mee te denken en door hen te ontzorgen hebben wij dit project samen tot een goed einde kunnen brengen.

Meer weten?

Ook op zoek naar een compleet ventilatiesysteem of onderdelen ervan voor uw nieuwbouwproject? Neem dan vrijblijvend contact op met de vertegenwoordiger van Bergschenhoek Luchtcomfort in uw regio.

Wij hebben het antwoord!

Vraag

Hoe kunnen jullie ons helpen aan een compleet WTW-ventilatiesysteem voor een nieuw appartementencomplex?

Antwoord

Wij denken mee, van tekening tot de levering van complete ventilatiesystemen.