Nieuwbouw 75 woningen BENG-proof BENG-proof WTW-systemen realiseren? ​

wij hebben het antwoord!
Nieuwbouw 75 woningen BENG-proof

Naast de Laan van Mertersem en het Dr. Struyckenplein in Breda ontwikkelen Nederlandse Bouw Unie en Maas-Jacobs B.V. 75 stoere stadswoningen met tuin en 3 tot 4 slaapkamers onder de naam Nieuw Mertersem. Het plan Nieuw Mertersem bestaat uit 75 hoge rijwoningen van drie bouwlagen en een zolder die variëren in breedte waardoor er zich drie basistypen onderscheiden van circa 100, 115 en 130 m2 woonoppervlakte.

Met ruim 60 medewerkers bedient het in Breda gevestigde VdBuijsInstall zowel particuliere als zakelijke installatievraagstukken. Het bedrijf is opgericht in 1990 door de huidige eigenaar en uitgegroeid tot een regionaal installatiebedrijf  in West- Brabant. Eigen montagepersoneel ondersteund door eigen technici voor calculatie, engineering en werkvoorbereiding zorgen voor een hoogwaardig eindresultaat.

De directe communicatie en expertise maakt  VdBuijsInstall een veelzijdige installateur. Ook als partner in bouwteamverband levert vdBuijsInstall een toegevoegde waarde. vdBuijsInstall is in veel gevallen partner in een bouwteam, waarbij haar expertise reeds in het schetsontwerp benut wordt in de ontwerpen van de installaties. Door voortdurend met (ontwikkelende) partijen samen te werken, ontstaat er een band van waaruit samenwerken ook echt samenwerken is. Van ontwikkelaar naar aannemer, en van aannemer naar installateur.

Maar óók de samenwerking van VdBuijsInstall met Bergschenhoek Luchtcomfort is hierin een essentieel onderdeel. Zolang je weet wat je aan elkaar hebt en gemaakte afspraken nastreeft ontstaat er een vertrouwensband waardoor nieuwe projecten óók met die partijen worden uitgevoerd. Het mooie van Bergschenhoek Luchtcomfort is dat vanuit de engineering afdeling meegedacht wordt in de ontwerpen van de te realiseren wtw-systemen.

Al sinds jaar en dag levert Bergschenhoek Luchtcomfort alle voorkomende componenten aan VdBuijsInstall voor complete ventilatiesystemen. Voor projectleider Paul Jansen was het dan ook prettig dat de korte lijntjes naar de verschillende specialisten van Bergschenhoek Luchtcomfort snel en resoluut aangesproken konden worden.

Door snel te schakelen konden de gevraagde producten op tijd geëngineerd, geproduceerd en geleverd worden.  Een groot voordeel in de totale realisatie is het feit dat de productieafdeling van Bergschenhoek Luchtcomfort de R-Vent Instortkanalen volledig kan prefabriceren, zodat letterlijk de helpende hand kan worden geboden. Dit is voor VdBuijsInstall essentieel. Vanwege het bouwtempo en de beperkt beschikbare arbeid kunnen de geprefabriceerde instortkanalen op de bouwplaats zeer eenvoudig, foutloos en snel gemonteerd worden.

Paul aan het woord. “Doorgaans is de kwaliteit op meerdere fronten prima in orde! Het begint al met het eerste contact met de verkoopafdeling zodra we de tekeningen doorzetten. Vandaar uit pakken de engineers het werk op om het ontwerp gereed te maken voor de prefab productie, maar ook door het ontwerp te optimaliseren waar nodig. Zowel kostentechnisch als vanuit logistiek oogpunt.

Voor de uiteindelijke levering wordt met de logistieke planning van Bergschenhoek Luchtcomfort duidelijk afgestemd over de levertijd en worden de componenten voor de ventilatiesystemen keurig op tijd direct op de bouwplaats prefab geleverd. Op de juiste wijze, per bouwnummer, verpakt en gelabeld, zodat de montage eenvoudig is. Perfect; gewoon volgens afspraak. Hierdoor wordt zowel de bouwtijd als de kwaliteit van de gerealiseerde wtw-systemen gewaarborgd.“

De bouw van de 75 woningen is reeds gestart, de eerste ventilatiekanalen zijn inmiddels gemonteerd en ingestort. Halverwege het voorjaar worden ook de energiezuinige wtw-units gemonteerd en aangesloten.

 

Benieuwd wat Bergschenhoek Luchtcomfort voor uw ventilatieproject kan betekenen?

Neem contact met op met Bergschenhoek Luchtcomfort.

 

Vraag

Hoe realiseer ik BENG-proof WTW-systemen voor 75 stadswoningen? ​

Antwoord

Alle componenten voor de ventilatiesystemen prefab geleverd. Op de juiste wijze, per bouwnummer, verpakt en gelabeld, zodat de montage eenvoudig is.​