Prefab levering van uw project?

Kan een ventilatieproject volledig prefab geleverd worden?

wij hebben het antwoord!
Prefab levering van uw project?

R-Vent prefab ventilatieoplossingen

De kwaliteit van R-Vent gaat verder dan alleen kwalitatief goede componenten voor ventilatie en luchtbehandeling. Installatiegemak is één van de pijlers waarop wij producten ontwikkelen voor het juiste resultaat. Een energiezuinig en luchtdicht ventilatiesysteem.

R-Vent denkt daarom mee in het volledige bouwproces van een ventilatie- en/of luchtbehandeling systeem. Met gelabelde prefabricage tot just-in-time levering op de bouwplaats.  Hiervoor hebben wij een complete reeks kanaalsysteemoplossingen. Rond, ovaal, rechthoekig en geïsoleerd altijd met het uitgangspunt: een juiste en eenvoudige installatie van een luchtdicht ventilatie- of luchtbehandelingsysteem. Stuk voor stuk prefab leverbaar met ons eigen logistieke systeem, volledig afgestemd op uw projectplanning.

Prefablevering voor een snelle en eenvoudige samenbouwtijd

Om de installatie van onze kanaalsystemen op de bouwlocatie te verkorten kan elk project volledig prefab geleverd worden. Dit start al bij de intake van een project door onze eigen engineering. Hierbij wordt het project volledig voorbereid voor prefabricage met oog voor een snelle en eenvoudige montage op de bouwplaats.

In onze productielocaties in Bergschenhoek en Staphorst worden de kanaalsystemen volgens tekening in een schone en weersonafhankelijke omgeving gefabriceerd en desgewenst gelabeld per locatie, pand/woning en verdieping. De prefab elementen worden vervolgens in speciale volledige recyclebare, houten kratten verpakt en geleverd. Dit scheelt logistieke bewegingen op de bouw.

Zo vereenvoudigen en verkorten we de bouwtijd van het systeem op de bouwlocatie. Prefabricage voor installatiegemak.

Logistiek plan voor een juiste levering door speciale R-Vent prefabtrailer

Als onderdeel van de prefableveringen wordt uiteindelijk ook een gedetailleerd logistiek plan opgesteld in samenwerking met de opdrachtgever. Hierbij wordt in overleg met de opdrachtgever precies afgestemd volgens welk schema welke prefabelementen, wanneer geleverd moeten worden. De leveringen worden door onze speciale R-Vent prefabtrailer uitgevoerd. Deze is voorzien van een meeneemheftruck om snel en flexibel te kunnen lossen.

De leveringen in kratten zorgt voor minder ruimtebeslag op de bouw, maar voorkomt ook onnodige vervuiling van de prefab-elementen. Eenmaal op de bouwplaats kunnen de gelabelde prefab elementen direct, snel en eenvoudig worden samengebouwd. Installatiegemak waarmee de nodige tijd bespaard wordt.

Voordelen van R-Vent prefab leveringen op een rij:

  • Volledig volgens tekening gebundeld per bouwnummer en/of verdieping aangeleverd
  • In speciale volledig recyclebare houten kratten, geen retourzendingen
  • Lossen op de bouwplaats flexibel en snel door R-Vent prefabtrailer met meeneemheftruck
  • Minder logistieke bewegingen op de bouwplaats
Kanaalsystemen met installatiegemak van R-Vent

R-Vent Instort luchtverdeelsysteem

Van losse componenten tot volledig projectmatig en/of prefab geleverde systemen. Het R-Vent Instort luchtverdeelsysteem omvat een grote verscheidenheid aan producten, die gelabeld en gebundeld volgens een logistiek plan geleverd kunnen worden.

R-Vent Instort is gemaakt van sendzimir verzinkt staal. Standaard afmetingen zijn 70 x 170mm, 80 x 170mm, 80 x 200mm, 80 x 220mm, 80 x 250mm en 80 x 300mm. De kanalen zijn langsnaad gelast voor een optimale luchtdichtheid en stevigheid.

Meer informatie over R-Vent Instort luchtverdeelsysteem

R-Vent SPEED Thermo Duct In- en outdoor geïsoleerde kanalen

R-Vent SPEED Thermo Duct is een zeer duurzame en economische oplossing voor het snel en eenvoudig realiseren van geïsoleerd kanaalwerk met een hoge luchtdichtheid en een strakke uitstraling. R-Vent SPEED Thermo Duct ziet er niet alleen strak uit. De sandwichpanelen zijn gemaakt van star polyurethaanschuim omsloten door aluminium beplating met reliëf structuur aan de buitenzijde van 500 μm micron (0,5mm). Hierdoor is R-Vent SPEED Thermo Duct zeer robuust en blijven de eigenschappen gedurende de levensduur onveranderd. Naast de thermische isolatie zijn ook de geluidsisolerende eigenschappen een absolute meerwaarde.

R-Vent SPEED Thermo Duct is door het lage gewicht en de gebruiksvriendelijke verbinding snel en eenvoudig te installeren. Hierdoor zijn er bij grote afmetingen in veel situaties geen aanvullende bouwkundige maatregelen vereist. De montage neemt hierdoor veel minder manuren in beslag. Ook R-Vent SPEED Thermo Duct kan volledige geprefabriceerd en gelabeld worden geleverd.

Meer informatie over R-Vent SPEED Thermo Duct in- en outdoor

Overzicht van Prefab-systeem oplossingen